English               
  Kosmička energija pobedila i u Tokiju
(06.12.1999. godine, „Svet“)

U velelepnoj Budokan hali, hramu borilackih sportova, Nebojsa Rokvic je dostigao krov karate sveta i osvojio zlatnu medalju.

Ovaj Novosadjanin se vec 20 godina bavi karateom, od 1979. godine kada je poceo u futoskom Metalcu. Trenutno trenira u karatee klubu YU KARATE DO kod Dusana Dacica. Do sada je ucestvovao na mnogim evropskim i svetskim takmicenjjima, bio drzavni prvak ali, kako sam priznaje, tek posle tretmana kod Mise Krstovica, ove godine, ostvario je do sada najveci uspeh.

Uspeh je postigao kao reprezentativac JUGOSLOVENSKE KARATE UNIJE, na celu sa Dusanom Dacicem i Markom Nicovicem, u Tokiju na WADO KAI WORLD KARATE DO CUP-u 1999, otvorenom prvenstvu Japana i ujedno prvenstvu sveta, najznacajnijoj smotri karatea u svetu. Na ovom takmicenju ucestvovale su 53 reprezentacije iz celog sveta, a nasa ekipa, zajedno sa Nebojsom, ostvarila je zlatnu medalju.

Desilo se da samurajsko koplje, simbol pobede na ovom prvenstvu, zamalo napusti ostrvo, prvi put otkad je iskovano. Otkad postoji ovo takmicenje, vec 65 godina, nikad stranci nisu bili ni blilzu pobede, pa nije ni bila predvidjena mogucnost da koplje napusti Japan. Imajuci razumevanje za njihov bol, nasi momci su ostavili koplje.

Takmicari JUGOSLOVENSE KARATE UNIJE stalno dobijaju pozive iz celog sveta, tretiraju nas kao najjacu ekipu u ovom delu Evrope. Najpoznatije strani sportski casopisi i uopste mediji posvetili su veliki publicitet nasoj UNIJI i njenom uspehu, dok nam je Japanska karate federacija ponudila mesec dana boravka u Japanu tokom kojeg bismo im mi demonstrirali nasu skolu karatea.

„Baveci se karateom, imao sam dosta uspeha na mnogim takmicenjima. Medjutim, kad god je trebalo uraditi zavrsnicu, imao sam slabu koncentraciju. Na velikim takmicenjima koncentracija mi je popustala kad je bilo najbitnije. Nisam mogao da ostvarim uspehe u skladu sa svojim fizickim mogucnostima. Cak sam izgubio i interesovanje za karate. Dolaskom kod Mise sve je postalo drugacije. Ostvario sam psihofizicko jedinstvo svog duha i tela. Miso me je naucio da „udjem“ u te svoje energije.

Misu Krstovica sam upoznao preko jednog pacijenta koji se uspesno izlecio kod njega. Posle razgovora sa njim odlucio sam da povedem kod Mise prijatelja koji je imao problem sa atrofijom misica. Kada sam video kako je njemu pomogao, i ja sam se prikljucio tretmanima. Bio sam u dilemi, ali ono sto sam svojim ocima video, uverilo me je da treba da i sam potrazim lek kod Mise. Na tretmanima sam se pustao i uspevao da neki, u sebi nagomilani stres izbacim“.

Interesantno je da je do susreta sa Misom Krstovicem Nebojsa mogao da slomi 11 crepova prilikom demonstaracija svoje karate vestine, dok sada moze da polomi 21 crep.

„Ovom prilikom zahvaljujem se Misi Krstovicu na nesebicno pruzenoj pomoci. Takodje, svakom sportisti koji zeli da postigne vrhunske rezultate toplo bih preporucio da se obrate Misi Krstovicu, uspeh je tu“.
  Copyright © Mišo Krstović - 2008.
Sva prava zadržana
Created by itMedia